ירושליימה | תיאטרון החאן

2024

2023

2021

2020

1970

המאה-19

תקופת תיאטרון החובבים

טקס הפתיחה

ירושליימה

Video

תמונות נוספות

מאת יוסף אל דרור

שנת 1992

שני צעירים תל-אביבים ושתי צעירות ירושלמיות נפגשים על אם הדרך לירושלים. משך לילה תמים מטולטלים הארבעה קדימה ואחורה במהלך ההסטוריה אל תקופות כמו חורבן בית שני ומלחמת השיחרור. הם פוגשים דמויות מתולדותיה של ירושלים ויוצאים עמן במחול סהרורי על רחבת הריקודים של ההיסטוריה. שוטר ממרחב זבולון מתחכך בישו מנצרת, פלמחניק מכניע את נציגו של הקיסר טיטוס בהתגנבות יחידים וזמרת רוק פוגשת מלאכים. ההווה מפלבל בעיניו מול פני העבר ואינו יודע "מה קודם". ארבעת הצעירים הופכים בעצמם לעדי לרגעים מחורבנה של ירושלים, משיחרורה, מאיחודה ומשגיונותיה.

המחזה הוא קומדיה מטורפת אודות ההיסטריה של ההיסטוריה, אודות אפשרות היותה של ההסטוריה להווה גמור, אודות ירושלים העיר הנלחמת והחולמת.
[book id='75' /]
תמונות מההצגה
משתתפים: איריס בורר, ערן בן זאב, רובי דואניס, אורנה כץ, רוני מנדלסון, אריה צ’רנר

בימוי: גדי רול
תפאורה: ארז יניב
תלבושות: גלית האן
תאורה: שולי זיו
כוריאוגרפיה: מרב זמרי שטרית
מוסיקה: ארקדי דוכין

כתבות וראיונות

המחזה אכן עושה שימוש במידע הסטורי אודות ירושלים, אך אינו נועד ללמד הסטוריה. הארועים משמשים כדלק להנעת סיפור חדש - אגדה, אלגוריה לקשר בין הישראלי הצעיר לבין ירושלים ההיסטורית. קדושתה של העיר ועוצמות זכרון החורבן וההרס, שהעיר הזאת נושאת בקורותיה, משכיחים לעיתים, מאלה שאינם חיים בה, את העובדה שירושלים היא עיר שוקקת, מוסיקלית מאד, בעלת פוטנציאל לעתיד מפואר לא פחות מעברה, ולאו דוקא עתיד הנובע מכוח המשיכה של "הנצח", אלא דווקא מכוח הדחיפה של ההווה. נעשה כאן ניסיון להעלות את ירושלים כמושג, כסמל בתודעה הישראלית, ולגלגל מעט את אותו סמל על כף היד. להציב אותו באור, להקפיץ אותו מעט באוויר, לשקול אותו, ללטף, לעקוץ, להחביא אותו מאחורי הגב ולשאול באיזו יד הוא נמצא?
 jerusalem-muni-logo culture-sport-logo keren-logo
Designed by Kinammon | Site by Get Traffic